2011 m. spalio 10 d., pirmadienis

Ausines

Šiais laikais ausines darosi vis populiaresnės ir populiaresnės, nes ne visiems žmonėms yra patogu klausytis muzikos, kai ji sklinda visoje erdvėje. Pavyzdžiui, negalime namuose užsileisti garsiai muziką, kai, tarkime yra pirma valanda nakties. Pripažinkime, visiems pasitaiko nemigos naktų, o kai kuriems žmonėms muzika yra puikiausias užsiėmimas tam, kad užmigti ar bent jau atsipalaiduoti bei prastumti laiką. Todėl jie renkasi ausines. Šiais laikais ausinės gali būti labai plačiai panaudojamos. Pavyzdžiui, galima įsigyti net belaides ausines egzaminams laikyti. Žinoma, pradėta imtis prevencinių priemonių prieš tokias ausines, tačiau, kad ir kaip bebūtų, kiekvieno žmogaus individualus reikalas, kam jis nori naudoti savo prekę ar kitokią muzikinę įrangą. Visai kita jų priešingybė kolonėlės nublanksta, nes kaip anksčiau minėta, ji skleidžia garsą per dideliu atstumu. Priešingu atveju, ausines sukoncentruoja visą garsą tik į klausytojo ausis, na, nebent jis dar gali sklisti gero metro atstumu. Ką pasirinkti šiais laikais laužo galvą ne vienas žmogus, todėl pasistengsime atsakyti į šį klausimą.

Ausines
Pradinis patarimas, renkantis ausines būtų vienareikšmiškas. Neskubėkite ir nelėkite į didžiuosius prekybos centrus pirkti „originalių“ ausinių, kurios kainuoja po porą šimtų. Nustebtumėte sužinoję, jog tos pačios ausinės, pavyzdžiui, plačiausiame internetiniame turguje „E-Bay“ eina vos po keliolika dolerių. Tačiau kaina už atsisiuntimą yra ganėtinai nemaža ir gaunasi ta pati kaina, kokia prekybos centruose. Taigi, kur teisybė? Atsakymas vienas - reikia pačiam sekti ausines kaina, nes ji visada keičiasi. Kitas dalykas - kokią įranga pasirinksite.

Galite pasirinkti ausines su mikrofonu, kas yra ganėtinai patogu. Dažniausiai šitokios ausines yra naudojamos sėdint prie kompiuterio, arba kaip mobiliųjų telefonų laisvųjų rankų įrangos pakaitalas. Šiuo metu rinkoje yra tikrai gausu muzikinės bei garso technikos gamintojų, viskas, ką reikia padaryti, tai pasirinkti kokybišką technikos gamintoją. pavyzdžiui, philips ausines gali būti naudingos nebent naudojant philips muzikinę aparatūrą. Tačiau gali kilti nesuderinamumų naudojant kitos firmos muzikinę aparatūrą. Panašiai būtų jeigu pasirinktumėte ir koss ausines.Tuo tarpu, pavyzdžiui, ausines nokia gali būti naudingos nebent nokia mobiliesiems telefonams. Geros ausines priklausys nuo kelių kriterijų: varžos bei skleidžiamo garso stiprumo. Patartina pasikonsultuoti su žmonėmis, kurie yra jau „vilkai“ garso bei muzikos aparatūros srityse. Nepagailėkite pinigų ir konsultacijoms, tie, regis keli šimtai litų gali atnešti tiek naudos, jog net neįsivaizduojate. Žinoma, galima laikytis nuomonės, jog viskas, ko reikia, tai tik skirti laiko ir pasidomėti apie ausines. Pavyzdžiui, naršyti internete, skaityti straipsnius bei kaupti informaciją. Tačiau ar mėnesio laiko apsiskaitymas, erudicija gali būti pranašesni už specialisto, užsiimančio savo veikla kokius nors dešimt metų, patirtį ir išmonę? Nelabai. Todėl pasvarstykite apie tai, ar verta švaistyti laiką renkant informaciją, kuri gali būti apytikslė, kai galite pasiremti specialisto faktais ir patirtimi.

Dar kitas atvejis - kokias ausines norite rinktis. Šiais laikais yra laidinės, tačiau ir bevieles ausines. Jos yra skirtos tam, jog nereikėtų naudoti jokių laidų klausantis muzikoms. Tačiau šis atvejis galioja nebent artimesniems atstumams. Tuo tarpu laidinės ausinės pranašesnės, nes visi žinome, kad per atstumą yra prarandamas tam tikras garso kiekis bei kokybė. Todėl kartais yra patogiau pasirinkti ausines su laidu, negu gailėtis pasirinkus belaides ausines, kurios vėliau gali brangiai atsieiti. Todėl geriau iš anksto pasidomėti galimomis alternatyvomis, kad paskiau netektų gailėtis dėl neteisingų padarytų veiksmų.